Sunday, June 27, 2010

judge org

suka tak kalau ada orang 'judge' korang?
'judge' yang buruk-buruk?
contohnya mcm ni..

'die ni dah lain, tak mcm dulu.. dulu die.. bla bla bla.. tapi sekarang die.. bla bla bla'

kerana 'org' tu semuanya berakhir.

sebenarnya dalam dunia ni takde siapa yang perfect. kita ni manusia bukan malaikat atau tuhan. sedangkan rasulullah dan sahabatnya pun pernah buat salah apelagi kita manusia biasa.

jadi, nape die nak 'judge' kita mcm tu?

kalau ANDA orang yang aku sebutkan tolonglah mkn cili.

think positive beb, bro, sis, kwn !

mood ; mcm sampah.

p/s ; kwn, kita ni manusia biasa. pernah buat dosa. jgn suke2 nk judge tak kene tmpt!


2 comments:

qishie said...

haha..biaq pi la orang cemtu..
dia yang sebenarnya bermasalah.
kita patut terima buruk baik seseorang tu.kalau kawan kita buat salah,cuba tegur dengan baik..tapi jangan lupa kita pun kena siap terima teguran..
chill k dak kecik!

asma' said...

:P tayah lah bcae malulaa.. huuu