Saturday, July 17, 2010

hari ahad.

bismillah,

hari ni hari ahad.semua orang tahu hari ni hari ahad.hari ni hari cuti dan hari terakhir. terakhir? yap terakhir sebab esok iaitu isnin dah sekolah.tak suka hari ahad sebab hari akhir cuti melainkan kalau esok iaitu isnin cuti juga.itu aku suka.

aku sebenarnya nak cerita hari sabtu iaitu semalam. penat tapi aku tak kisah.seharian aku keluar.

pagi - aku bangun awal dah. dah bersiap-siap nak pergi sekolah sebab ada seminar stam.seminar mula pukul 7.30 pagi. ya awal! tapi aku pasti tak kan lah buat pagi mcm tu jd aku tau pukul 8 pagi start. dari rumah aku dah bersarapan siap bawak bekal nasi goreng utk makan tengahari.aku tengok jam dah pukul 8 tepat mana driver ni dah lambat nih. dan kau tau pukul 8.30 aku bertolak dari rumah dan sampai 8.45.selamat rumah aku dengan sekolah dekat agak-agak 15 minit sampailah.

ini memalukan.aku ingat seminar di dewan.aku masuk dengan muka yang rasa nak pakai topeng power rangers je masa tu. bila aku tarik kerusi nak duduk dah aku baru pandang orang2 dalam dewan. aku pelik apesal mcm bukan kawan2 form 6? kau tau ini silap besar. sume dalam dewan adalah form3! aku tanya cikgu yang jaga "form 6 punya seminar kat mana ya", muka aku cuak gila. "cuba tangok di bilik seminar atau bilik mesyuarat",cikgu reply. +.+ aku dah malu. rupanya salah tempat. lol

rupanya blik mesyuarat. aku masuk bilik, selamat penceramah tak tegur. kalau tak.. haih janganlah. memalukan! aku duduk sebelah khuzaimah dan maryam isa. paling best bukan aku orang terakhir sampai. tapi benar orang terakhir bagi pihak perempuan heh. beberapa minit kemudian 2 jejaka tak tampan mana masuk dengan bajet macho. lagi best ditegur oleh penceramah. rupanya lepas tu ada lagi yang baru datang. ~.~

petang - balik tu babah ambil. balik rumah kejap sebab nak ambil umi pulak. pergi pula ke sacc tunggu umi di MPH.

ni seronok! :D senyum bahagialahh.. aku beli novel baru dan tengah baca. hiks! 'Seikat Kembang Merah - Imaen' dan 'buku H.M Tuah'. dan babah bagi gift 1 buku kat aku. huhu. jadi aku ada 3 buku. mula2 tak buleh tau beli novel babah kata acik nanti baca novel je stam punya buku tak baca. huhu. akhirnya dapat :) terima kasih!

tau tak! buku imaen aku beli ni best gila! aku syorkan bagi sesiapa yang nak hijrah. bukan pindah tempat tapi berubah perangai. "iqra' ya!" hehe

malam - makan di sacc dgn family. tapi along angah takde la. umi babah dan aku. eh piah? haa nak tau piah babah ajak die tamau pegi katanya nak main dgn kwn.

sebelum balik jumpa kwn2 umi di shah alam. pastu balik!

alhamdulillah.

end-

2 comments:

akuadalahaku said...

acik....ko li buku HM tuah wat pe??tajuk pe?bes ke?

asma' said...

heheh.. buku motivasi die.