Friday, December 24, 2010

jom bwk kereta !

bismillah,

ni sambungan dari post sebelum ni ya.

*

lepas dah rehat selama 30 minit lebih kurang. cikgu ibrahim pun sampai.

terus menuju ke kereta kancil yang berwarna merah yang mempunyai lambang 'L'. org kata 'L' tu lembu, lembab dsb.

aku igt terus bwak rupanya dia drive dulu kat satu selekoh terang2 sume. kemudian, bertukar tempat. oh nooooo ! *seram nervous taksabar :B

part paling best : jalan terus dan kona2. tu paling best dan mudah. hee

part susah :

1. naik bukit. dah naik pastu tayar kene cecah garisan kuning. hon dan angkat tgn. tapi kesalahan aku. naikkk tapi tak tekan break. semestinya turun terus bukit. taktau kenapa tak tekan break. sape suruh tak ckp suruh break?? *slhkan cikgu pulak :p lagi satu dah naik bukit. enjin mati tiba2 kereta ter undur ke belakang. nasib baik takde kereta kat blkg silap2 BUMP! eksidon.

2. parking. kena igt step laa. kadang cikgu cakap pun aku lmbt pick up. contohnya

cikgu : ok skrg tukar gear 1
aku : blur blur* ok gear 1. jap gear mane yeh -.-'
cikgu : gelak*
aku : ok dah.

lmbt =(

stereng kene pusing je. yelah nak masuk tmpt parking tu kene la pusing kalau tak tak masuk. siap melecet tgn. hahaha heh -.-

3. tiga penjuru. langgar divider. heeeeee :B

nota kaki :

. baru tau tmpt duduk sblh driver ade tmpt tekan break. kerap kali break di tmpt penumpang ditekan. :p

. balik rumah naik kereta kancil tu. 5 org dlm kereta bersempit sempitan.

. kena byk lg practise.

bye.







2 comments:

+akufobia+ said...

usaha lagi.go.

nusaibah said...

haha..
bleyh plak kn ko nk blur2..
da jln g jln nnt cte pulak!
ak xsmbg lg weh..
6 hrbln ni da mti..
da la renew 30 hengeet..gle ah^^
xsmpt la nk g..adoi..