Saturday, June 12, 2010

lagu baru


bye2 nak balik dah

'ngammmm.. ni sos cili kopok lekor bkn muntah saye kwn-kwn.
segala kopok lekor saya takleh mkn dah..'

piah kurg sehat asyik muntah je. huu


kopok leko'. nampak tak betapa Lazat (pdahal bese je efek mata lebih)


kereta ixora


dlm kapal terbang takleh sangkut beg mcm tu. nnt pramugari tu marah. huu

peace malaysia!

hai, salam.

huhu saya letak lagu baru. kalau agak bosan, tak best, bosan dgn lagu ni boleh pause. di bawah sekali lagu tu terletak ye :)

oh mlm smlm baru balik. ke kelantan. dan skrg along tiada di rumah. die di batang kali ade program ape tah. dan tmpt tu sama tmpt MHi koott! haha.

saya gi kelantan dgn umi, abah, piah. pergi pagi dan naik air asia. pagi tu dah sampai kelantan dan terus sewa kereta ixora beb. abah igt nak sewa kereta pesona. lgipon ixora luas. kami sikit je orang nye. tapi pesona sudah ade org sewa. nak lagi murah adeee kancil. huu. beli ah yang best dan takpernah cuba naik lagi iaitu ixora. luas gakk.

kami berubat. umi, piah, abah. umi punye breast cancer ustz tu kate dh okey cume ade lagi sikit. abah sehat cuma kene bersenam. piah SGT sehat haha. saya plak..? ustz tu kate saya ada masalah saraf dan tulang. kene exercise mcm ustz tu ajar. dan ustz tu buat air utk aku. huu aku igt aku dah sihat tak de ape. dan tau tak penyakit ni boleh menjejaskan aku utk thn akan dtg kalau aku tak cegah btol2. dan skrg no more ayam dan udang. ayam kampung boleh la. tapi selamat ah family ktorg jarang2 mkn ayam so dah biasa takda lauk berrayamm. ikan pon okey.

ustz tu mule umi tak percaya ape kata2 dia. tapi bila dia mcm dpt xtray bdn kita. dia bleh nampak saraf2 kita hanya dgn pandang kita. teror tuh, dr pun kalah. huhu. umi tak nak buat kat dr sebab kalau kat dr dah lame suruh kimo dan menyebabkan takleh nak buat ape langsung. jadi umi cuba pakai tradisional punye. hamdillah ade kawan umi die cube berubat kt ustz ni, dan kanser paru-paru die dh takde bile cek kat dr. moge2 umi pun dapat sehat mcm kwn umi tu juga. aminn~

dan pergi kelantan kitorg tdo di hotel. pastu before balik mkn2 kat rumah makcik peed. pastu bergegas ke lapangan terbang. kali ni balik naik firefly plak. keadaan luar malam so tak nampak ape pun. gelap dan dipenuhi dgn lampu jalan je. tibe2 lalu kwsn hujan. woh cam sikit cuak sbb langgar awan, kapa terbang pun bergoyang2. huu. betambah cuak bila die announce 'sila pakai tali pinggang krn kapal terbang sdg melalui kwsn cuaca yg kurg baik'. haa pastu aku dgr org dah baca2 zikir kot. kuat kott bunyi 'ssss..sss' kt zikir tu. mungkin baca surah ann nas jd sebutan belakang tu kuat. bila dgr dgn teliti mcm umi yg bace. huhuu

weh dah siap type folio utk balaghah. tinggal nak photostat je. waaaa folio adab nusus plak. tau tak?? hantar nye lepas cuti. ish lagi seminggu je ni. T.T 'ustzhh bg la kami masa'.

hari tu pergi perpustakaan kat kl. igtkan nak pergi perpustakaan awam islam tapi ade renovate ke ape tah. walaweh masa tu la ktorg buntu nak pergi mana ni.. last2 pergi perpustakaan kuala lumpur. huh selamat ah. mmg byk masa terbuang ah time 'buntu' tu. pergi masjid negara ah, beli2 mkn dan air kt gerai tepi tu. adoy. dan macam sume budak stam (perempuan) yang pergi oh. mcm nak pergi lawatan ke raya tahh. haha. rombongan mak kiahh. heheh

lepastu naik plak ktm. gile penuh. sardinnn padattt. sardin pon tak padat camnih. siap sesat2, tertinggal ktm, confius ktm. mmg kenangan ah. lwak, sedih, gembira sume bercampur. huhu. sian kat atul dan mard. heheh. dari pagi hingga malam aku keluar. waa besok ke kelantan. tak penat tu. huu sakit kepale balik2 tu. huu. mizah! thx tumpang rumah. bila dah masuk kereta rasa rugi plak tak minum air teh tu. ahah sbb dah smpai kereta tibe2 rasa dahaga :P biskut tu pun terima kasih byk2! hee


end -

2 comments:

qishie said...

acik!balik msia qilah nak ikut acik keluar jenjalan..kalau ada gi perhimpunan JIM pun harap2 boleh join.
boleh?

asma' said...

waaaaaa..bisa bikk..haha
boleh insyaallah :)