Saturday, February 7, 2009

home sweet home~

bismillah.

aha! hari ni nak senarai kerja2 yang telah aku siapkan. calon-calonnya. wahah macam anugerah juara lagu je. ngehe..

- basuh baju sekolah dari asrama punye. ngeh2
- basuh kasut sekolah seminggu dah x basuh. kasut hitam la katakan. tapi bukan pengawas.
- buat kerja rumah. bi je tinggal. cari makna dan sinonim dan buat karangan setiap perkataan.
- angkat baju sekolah tadi dan kasut sekolah jua. heh
- kemas barang untuk esok balik. awl weh! haha
- beli barang2 like jajan2 dan barangan yang perlu bawa balik. hehe. nyumy2

that's All! yea! sebenarnya dah siap basuh baju sekolah dan kasut hitam tu. saja senarai sikit. hehe. jadi lepas buat kerja naik atas. buka internet. hehehe. lepas ni tengok tv. dan buat kerja sekolah dan study. wuhu. mcm over rajin ah plak hari ni. takpe2 itu ah bgos! ngehe.

***

ujian prestasi minggu depan. dah lah tak ulangkaji sangat. keje sekolah je buat. cuak ah plk. esok nak balik dah. balik ni sebab cuti thaipusam. tapi aku tak pergi ah kuil. huhu. agak2 lah. adeh~ kejap je balik. dah kene pergi asrama. ni lah perkara yang budak asrama paling tak suka. sob2.. meninggalkan keluarga di sana... tersyahdu ah plk. heh

***

peraturan asrama semakin ketat. aku cuba buat yang terbaik. setakat ni 2 kali aku kene tahan dengan mpa. mpa tau tak? tak tau tanya kakak. haha mpa tu majlis pengawas asrama. kiranya dia jaga kami lah kat asrama. faham kan? hem..

beberapa keketatkan asrama kami.. ngehe.. calon2 nye....

- keluar asrama pakai kasut kulit hitam kalo ade. takda kasut sekolah.
- setiap kali prep tudung hitam labuh sahaja pakai
- pagi2 pergi sekolah kene keluar sebelum 7.15 pagi. tak silap.
- tidak ada kiraan 10,9,8,7,6,5,4,3,2,1 dah. hanya 5 minit saja. dah tu pagar akan diketuk2 oleh mpa. menunjukkan 5 minit dah tamat. adeh~
- tak isi lengkap kad kuning kad keluar masuk asrama kene penalti.

tau an nape? sebab sekolah kami bakal menjadi sekolah classter. huh? apa ah yang best sangat. biasa je. dan bulan 4 tak silap. sultan selangor bakal merasmikan sekola ni. baru nak rasmi ke?? musykil2. oleh sebab tu, sekolah menjadi agak lawa. dengan garden dan cat yang baru. dan peraturan yang agak ketat. tapi nak buat camne an. ikut je ah. malas nak gado2 lak. layan~~ heheh

***

okeylah. doakan aku ujian nanti. "cuak kebebeh" bak kata mard. hehe. spm final lagi ah takut. oklah. babaii..

Diala,

2 comments:

zida said...

hampeh..aku lagi sedeh..
kene beli tudung kream bgai..
adeh~~~

Diala said...

haha. ko takpe.
ngehehe~